Locatie Het Havenlicht

Velsenaerstraat 4 – 3195 RP Pernis – Tel. 010 – 263 18 88

Verzorgingshuis/woonzorgcentrum

Appartementen woonzorgcentrum

De appartementen bevinden zich op de begane grond en de eerste en tweede etage. De appartementen van het woonzorgcentrum zijn bestemd voor ouderen met een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het betreft dan de indicatie “Beschut wonen met intensieve begeleiding en verzorging”.

Cliënten wonen zelfstandig in een appartement en ontvangen aanvullend zorg en/of begeleiding. Het aanbieden van de maaltijden en gedeeltelijke huishoudelijk hulp valt hier ook onder. Tevens worden er welzijnsactiviteiten aangeboden, individueel of in groepsverband.

De appartementen in het woonzorgcentrum hebben verschillende afmetingen. Een aantal appartementen lenen zich voor het bewonen door echtparen. De meeste appartementen zijn geschikt voor rolstoelgebruik.

De appartementen beschikken over een woonkamer met merendeels open keuken, slaapkamer met aangrenzende toilet/doucheruimte en een berging met wasmachine aansluiting. De keuken is voorzien van een koelkast.

Het appartement is voorzien van een oproepsysteem, een deurintercomsysteem, een aansluiting voor televisie en radio en een telefoonaansluiting. Om de veiligheid te verhogen zijn er rookmelders aangebracht. Het appartement kunt u naar eigen inzicht stofferen en inrichten. Indien dit voor u niet mogelijk is, zal Sonneburgh voor een eenvoudige inrichting en stoffering zorgdragen (tafel, stoel, kast, vloerbedekking, gordijnen en lampen). Desgewenst kan Sonneburgh ook voor een standaard bed, matras, beddengoed en handdoeken zorgen.

Appartementen woongroep

Op de derde etage van het woonzorgcentrum is de woongroep voor psycho-geriatrische cliënten gevestigd. Dit is een afdeling met twaalf appartementen en een gezamenlijke huiskamer.

De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het betreft dan de indicatie “Beschermd wonen met intensieve dementiezorg”. Tevens is er een medische verklaring noodzakelijk i.v.m. het gesloten karakter van deze afdeling (Wzd).

Cliënten wonen er in groepsverband en ontvangen zorg en intensieve begeleiding. Het groepsgebeuren speelt zich hoofdzakelijk af in de huiskamer maar cliënten en familie kunnen zich desgewenst terugtrekken in het eigen appartement. De maaltijden vinden plaats in een gezellige ambiance in de gezamenlijke huiskamer. De op de cliënt afgestemde welzijnsactiviteiten worden verzorgd door een aan de woongroep gekoppelde welzijnsmedewerker. De schoonmaak wordt verzorgd door de huishoudelijke medewerkers.

De appartementen beschikken over een ruime zit/slaapkamer met aangrenzende toilet/doucheruimte. Het appartement is voorzien van een hoog-laagbed en een nachtkastje, een tafel en stoel en een hanglegkast. Tevens is de kamer gestoffeerd met gordijnen en zijn lampen aanwezig. Indien gewenst kunnen er diverse alarmeringen geplaatst worden. U kunt desgewenst de inrichting uitbreiden met eigen meubilair. Er wordt gebruikt gemaakt van het bedden- en linnengoed van instelling.

Servicewoningencomplex

De servicewoningen zijn onderdeel van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) en zijn bestemd voor ouderen die zelfstandig wonen, maar die graag de zekerheid ervaren van een beschermde woonomgeving.

De verhuur van deze woningen staat los van Sonneburgh en verloopt via SOR.

Maandag t/m donderdag van 8.30 – 17.00 uur
Vrijdag van 8.30 – 12.30 uur

Fotoalbum Het Havenlicht

Vragen of meer informatie?

Heeft u acute vragen over zorg of bent u zich aan het oriënteren? Neem dan contact op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op