Bewoner aan het woord: mevrouw L. Hamstra-Vreugdenhil

Voor mevrouw Hamstra (82 jaar) is het verblijf bij Sonneburgh van tijdelijke aard. Na een zware schouderoperatie is ze aan het revalideren. Inmiddels is het al haar zevende week aan de Groene Kruisweg. Hoewel ze natuurlijk het allerliefst thuis is, bij haar man in het oude noorden van Rotterdam, is het goed toeven bij Sonneburgh.

“Ik vermaak me hier prima, lekker lezen en puzzelen in het zonnetje bij het raam”

Twee keer per week komt de fysiotherapeut mevrouw Hamstra halen voor de revalidatietraining op de begane grond, hier oefent zij met fietsen, aan een looprek en met diverse armversterkende oefeningen. Tussen deze afspraken door heeft ze veel aanloop van bezoek. Haar schoondochter heeft geregeld dat er elke dag iemand op visite komt. En nu, tijdens de coronamaatregelen, staat er geregeld een kind of kleinkind met de auto op de parkeerplaats onder het raam te toeteren en te zwaaien.

Deze zomer is het echtpaar Hamstra 63 jaar getrouwd. Mevrouw Hamstra hoopt dit in goede gezondheid weer in haar eigen tuin te kunnen vieren. Maar voor het zover is, laat zij zich goed verzorgen bij Sonneburgh.

 

Nb. inmiddels is mevrouw Hamstra inderdaad in goede gezondheid weer in haar eigen huis!