Bewoner aan het woord: mevrouw M.P. Torenvlied-van den Idsert

Mevrouw Torenvlied is 87 jaar jong. Deze geboren Alkmaarse, haar hart gaat nog steeds sneller kloppen van de Kaasstad, komt uit een gezin met maar liefst 10 kinderen. Doordat zij een leuke man uit Rotterdam leerde kennen, is zij na het huwelijk in Rotterdam-Hoogvliet komen wonen. Meneer Torenvlied was een begenadigd technisch tekenaar en heeft onder andere de Rotterdamse metro en het Vuilverwerkingsbedrijf getekend. Inmiddels is het echtpaar Torenvlied 64 jaar getrouwd. Het huwelijk is gezegend met kinderen en zelfs drie achterkleinkinderen.

Mevrouw Torenvlied is nog steeds herstellende van diverse beroertes en tia’s. Zij is vanuit revalidatie en verpleging terechtgekomen op de vijfde etage van de Groene Kruisweg. Doordat haar echtgenoot, de heer Torenvlied, het laatste jaar is gaan dementeren; is ook hij op deze locatie komen wonen, beneden, op de gesloten afdeling. Mevrouw Torenvlied kan op deze wijze haar man blijven bezoeken, zo vaak ze wil en haar gezondheid het toelaat.

“Hoewel het natuurlijk moeilijk blijft dat wij niet meer samen in een huis wonen, voelt het toch heel fijn en vertrouwd dat we wel samen onder één dak zijn”

Wat direct opvalt op de woon-etage van mevrouw Torenvlied zijn de deuren. Alle deuren richting de woonkamers van de bewoners zijn levensecht bestickerd met afbeeldingen van diverse woonhuisdeuren. Voor de bewoners is zo de eigen deur direct herkenbaar én het versterkt het “thuisgevoel”.

Mevrouw Torenvlied heeft het naar haar zin bij Sonneburgh. De verpleegkundigen zijn allemaal even lief en begaan. Zij hecht er vooral waarde aan dat de “dames en een enkele heer” van de verpleging haar ook ondersteunen met kleine dingen zoals het omdoen van een kettinkje en het indoen van haar prachtige oorbellen.

“Ik vind het fijn dat er aandacht is voor kleine dingen, zoals het helpen bij het indoen van mijn favoriete oorbellen”

Een grote hobby van mevrouw Torenvlied is quilten en patchworken. Zij heeft dan ook prachtige exemplaren, die vast en zeker een mooi plekje zullen gaan vinden op één de muren op de vijfde etage!

Het doet ons verdriet te melden dat de heer Torenvlied, echtgenoot van mevrouw Torenvlied, recent is overleden. In overleg met mevrouw Torenvlied is besloten om haar verhaal in deze oorspronkelijke vorm te laten staan. Wij wensen mevrouw Torenvlied en haar familie en vrienden veel sterkte toe.