Bewoner aan het woord: mevrouw G.A. van Hengel-Bravenboer

Mevrouw van Hengel (83) en Sonneburgh zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot op de hoge leeftijd van 80 jaar is zij er zelf werkzaam geweest. Maar liefst 35 jaar trouwe dienst als receptioniste bij de Groene Kruisweg staan er op de teller. Inmiddels woont zij zelf alweer vier jaar met heel veel plezier op de locatie Havenlicht in Pernis.

Ook twee dochters van mevrouw van Hengel zijn verbonden aan Sonneburgh; één dochter werkt in de keuken en een andere dochter is teamleider, allebei ook op locatie Havenlicht.

“Bij Sonneburgh voel ik me écht gezien. Er wordt naar je omgekeken.”

Als mevrouw van Hengel het wonen op Havenlicht zou moeten omschrijven komt ze haast superlatieven tekort. Ze voelt zich er ontzettend “gezien” en geholpen en soms zelfs een tikkeltje “verwend”. Want lijdzaam stilzitten en niks doen, dat is echt niks voor mevrouw van Hengel. Het liefst zou zij de dames op de afdeling een handje gaan helpen. Ook in haar sfeervolle woning heeft zij eigenlijk altijd wel iets om handen. Van haar grote hobby diamondpainting tot tv kijken of een boekje lezen.  Het was in het begin wel even wennen, dat alles tot in de puntjes voor haar geregeld wordt. Er wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dat bewoners zelf doen wat zelf nog kan. Wat niet meer zelfstandig lukt, wordt uit handen gegeven. Dat is soms even wennen. Maar inmiddels geniet mevrouw van Hengel hiervan en voelt het als ‘in de watten gelegd worden’.

Naast de twee ‘Sonneburgh-dochters” heeft mevrouw van Hengel nog een dochter en een zoon en inmiddels ook een rijke schare aan kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen. Voor de coronamaatregelen zat “het huis” vaak helemaal vol op zaterdagmiddag, met familie die even bij oma kwam kijken.

Mevrouw van Hengel heeft werkelijk niks te klagen, zo zegt ze zelf. Haar nuchtere mentaliteit van “niet klagen, maar dragen” zorgt dat zij alle dagen met plezier tegemoet treedt. Als geboren en getogen Pernisser voelt het Havenlicht, vol oude bekenden, écht als thuis!