Bewoner aan het woord: De heer K. den Hartigh

Op de kamer van de heer den Hartigh (87) prijken bewijzen van zijn prachtige leven. Zo hangt er een foto van een snelle schaatser over het water bij Spijkenisse, het blijkt de heer den Hartigh zelf, die tot op hoge leeftijd op de schaats te vinden was. Natuurlijk mogen vrolijke en dierbare familiefoto’s van kinderen en kleinkinderen niet ontbreken.

“Ik heb het hier prima naar mijn zin, de verpleging zorgt goed voor me en ik heb een prachtig uitzicht!”

Wat er verder hangt is een certificaat van maar liefst 60 jaar lidmaatschap van het CNV (Christelijke hout- en bouwbond). De heer den Hartigh, een Pernisser in hart en nieren, heeft in zijn leven als bouwvakker veel huizen gebouwd. Gelukkig kan het pand van Sonneburgh aan de Groene Kruisweg zijn kritische bouwblik prima doorstaan. De heer den Hartigh woont hier dan ook al 6 jaar met veel plezier, nog altijd op dezelfde kamer.

Activiteiten worden er genoeg georganiseerd; maar daar is de heer den Hartigh niet altijd voor te porren. Hij vermaakt zich eigenlijk prima, met zijn krantje. Lekker lezen over het laatste wereldnieuws en sport. Voetbal en tennis kijkt hij ook graag op zijn eigen tv. En schaatsen natuurlijk!

Koffie en de maaltijden nuttigt hij in de gezamenlijke woonkamer. Heel gezellig en goed verzorgd!